Fra en bolig til to

I denne artikel giver Dorthe Physant, formuerådgiver og souschef i Nykredit, gode råd til, hvad det er vigtigt at få styr på, når et par går fra en bolig til to.

Af: Dorthe Physant, Nykredit
 

Når I har aftalt den endelige plan for jeres fremtidige boligsituation, er næste skridt at sørge for at
•    få delt de fælles forpligtelser
•    få styr på hver jeres forsikringer
•    blive enige om udgifterne til børnene
•    spare op til vigtige begivenheder

Få delt de fælles forpligtelser
I skal aftale, hvordan I opdeler jeres fælles lån og kassekreditter. Har I mulighed for at indfri gælden, eller skal den opdeles mellem jer? Det er nogle af de ting, som bankrådgiveren kan hjælpe jer med. Bankrådgiveren kan også give jer et overblik over de aktiver som fx værdipapirer, I har i banken. Det skal I bruge til bodelingen.

Få styr på hver jeres forsikringer

Rigtig mange glemmer ofte at få gennemgået deres forsikringer, når de går hver til sit. Forsikringer kan være rigtig svære at overskue, så igen: tal med din bankrådgiver, så får du klar besked!

I forbindelse med en skilsmisse er det en god idé at få kontrolleret, om I har de rigtige dækninger i forhold til jeres behov i den nye situation. Hvis du flytter til en ny bolig, vil det som regel være relevant, at du tegner en ny indboforsikring. Hvis I har børn, skal I sørge for, at børnene er dækket af en ulykkesforsikring.

Bliv enige om udgifterne til børnene
Kan I blive enige om det, er det en god ide at oprette en fælles konto til at styre børnenes udgifter. Fra kontoen kan I betale de faste udgifter til børnehave, skole, sport, tøj mv. Her kan jeres bankrådgiver også hjælpe med at oprette den fælles konto og etablere adgang for jer til hver jeres internetbank. Få tilmeldt de faste udgifter til børnene til BetalingsService, så det kører helt automatisk.

Spar op til vigtige begivenheder
Fælleskontoen kan også anvendes til at spare op til større vigtige begivenheder som konfirmation, studenterfest, lejrskoler mv. Når I ikke længere bor sammen, er det ekstra vigtigt, at I aftaler, hvordan I forbereder jer til mærkedage. Kun på den måde kan I få afstemt forventningerne til hinanden og sikre jer, at I er enige om rammerne for, hvordan I vil fejre familiens mærkedage.

Tjek her,  hvordan I laver en god deleordning med børnene.

 

Kommentarer
Tilknyt en kommentar  
  •  
  •  

Facebook

Fokus

Fokuser på det, der virker!

Fokus

Hvis du er ligesom mig (og så mange andre), bliver du en anelse skræmt af den meget negative omtale af skilsmissefamilier. Her kan du læse artikler om, hvad der virker - helt uden fordømmelse.

 › Læs mere Jeg skal skilles