Skal du skilles? 10 nødvendige råd til før og efter skilsmissen

Jeg SKAL skilles og hvad nu? Du kan med fordel skrive de skilsmisseråd, der appellerer særligt til dig, ned på en lap papir, inden du skal foretage den svære telefonsamtale eller det vanskelige møde med din ekspartner.

Af: 2hjem.dk
 

Der er virkelig mange praktiske ting, der skal ordnes når man står midt i en skilsmisse. Et af de meget svære følelsesmæssige, men også praktiske forhold, der skal tages stilling til, er samværet med børnene.

Når man skal skilles og har børn, er det absolut nødvendigt for børnenes trivsel, at forældrene samarbejder. Det er især på den baggrund, konfliktmægler, mediator og advokat Jørn Nedergaard giver 10 råd om at komme videre med skilsmisseprocessen på en ordentlig måde.

10 nødvendige råd til før og efter skilsmissen

1)Bliv ved med at tale sammen - oprethold dialogen

2)Lad være med at frygte, at du bliver snydt

3)Tro på, at din partner på trods af din følelse af skuffelse, svigt, bedrag, chok m.v. alligevel har gjort det bedste, han/hun havde format til i situationen

4)Undgå at angribe og beskylde den anden for noget

5)Hold bolden på egen banehalvdel og giv udtryk for, hvordan du har det

6)Forsøg ikke på at straffe den anden med gengældelse

7)Lad være med at være grisk, og søg et rimeligt kompromis

8)Giv ikke op, når det viser sig sværere, end du troede

9)Vær ærlig om det faktum, at du måske ikke selv kan løse konflikten

10)Tag stilling til, om du skal søge professionel hjælp, fx ved at overveje følgende:

  • er du endnu ikke klar til at tale med din modpart?
  • er dine følelser så stærke, at det er svært at rumme den anden?
  • tror du, at en samtale vil gøre situationen værre?

For yderligere information kan du kontakte konfliktmægler og advokat Jørn Nedergaard: http://www.jornnedergaard.dk/

 

Savner du dit barn? Eller er du bange, for dit barn savner dig?


Så læs her, hvordan du håndterer det

 

 

Kommentarer
gitte Andreasen | 20.04.2012

De ti råd er supergode,men hvis ens partner vil skilles, lader alt ligge og flyde efter sig,bestiller ejendomsmægler, uden mit vidende til fælles sommerhus, og siger at det skal sælges lyn hurtigt pga (rådden skilsmisse) nu er siturationen sådan, at han har fået sommerhuset så langt ned i prisen, at han pludselig selv vil købe det.Jeg har brugt 14 dage på at køre affald væk,fra ejendommen, rydde op osv,hallen og laden ,lignede de billeder fra brønderslev sagen,han har sagt til sin advokat at, han ikke må hjælpe til, hvilket er usandt, her vil jeg lige tilføje at vi har 2 teenager børn sammen, som har puklet ligeså meget som mig. det sidste nye er at, jeg lige har fået besked om at, han muligvis har mere ret til vores sommerhus end børnene og jeg fordi hans familie bor dernede og fordi han har haft adresse dernede i længst tid, så de der råd kan man ikke ikke bruge fordi han ikke vil samarbejde.

Gitte | 15.04.2012

Du beskriver ikke hvad man skal gøre hvis ens x er på lykke piller og ustabil, min x sender mig sms som kæresten skulle ha haft, en lille indmeldelses brev fra hjerneskade foreningen er det også blevet til ,jeg har ingen rettigheder, han vil ikke hjælpe med at gøre huset klar til salg, på trods af at han s værksted og hal ligner brønderslev sagen, og det er mig der bliver gjort til heksen,mens han er den forurettet. Det kunne jeg godt bruge at høre mere om. For mig føles det som ,at den der er skredet har alle rettighederne, og han sidder bare nede i sommerhuset og griner af at jeg skal rydde op efter ham,i det tilfælde er der bare ikke noget at gøre, eller hvad

Advokat Jørn Nedergaard | 25.11.2011

Mange skilsmisser ender i retssystemet uden at parterne er klar over, at en retssag er meget langvarig, meget dyr, og meget ødelæggende for kontakten imellem parterne. Mediation er det alternativ, hvor parterne friviligt søger hjælp hos en mediator, som er særligt uddannet til at håndtere konflikter. Det er hurtigt, det koster meget lidt i forhold til en retssag, og relationerne bevares. Hvis det ikke kan være anderledes, hvordan vil du så helst skilles?

Tilknyt en kommentar  
  •  
  •  

Facebook

Fokus

Fokuser på det, der virker!

Fokus

Hvis du er ligesom mig (og så mange andre), bliver du en anelse skræmt af den meget negative omtale af skilsmissefamilier. Her kan du læse artikler om, hvad der virker - helt uden fordømmelse.

 › Læs mere Jeg skal skilles