Ro renlighed og retfærdighed?

Er det bedste råd mon ro, renlighed og retfærdighed i begge hjem? Det er i hvert fald svært. Her er nogle personlige råd om, hverdagen

Af: Eva Maria Knudsen
 

 

1. Information

2hjem.dk har jeg udviklet, fordi jeg altid har ment, at når begge forældre har ansvaret for børnene, er det også vigtigt, at begge er ført nogenlunde ajour med, hvad der sker i børnenes hverdag, også selvom de ikke er i ens eget hjem. Det gør det nemmere at tage hensyn til jeres børns behov og garanteret også jeres egne. Og hvis informationen kun går en vej, er det stadig bedre, end hvis der slet ingen var.

2. Garderober

Det er naturligvis dyrt, at børn har 2 garderober, men det er også temmelig praktisk. Jeg tror, det betyder noget for børnenes tilhørsforhold, at de har en garderobe i begge hjem. Men det kan nok ikke helt undgås at skulle transporteres regntøj og spejdertøj fra hjem 1 til hjem 2 tiere, end man ønsker :-).

3. Her er jeg!

Min bror minder mig af og til om, at man jo ikke kan leve hinandens liv og/ eller leve efter hinandens regler – og slet ikke når man er skilt. Selvom man fx kan ønske, at man ikke, som nogle udtrykker det: ” altid skulle være den skrappe”, så er man jo nok den ”skrappe”, fordi sådan er man bare. Selvom det ikke altid er tilfældet, man må gå ud fra, at den anden forælder, er en ansvarlig voksen, som man selv er det. Det betyder selvfølgelig ikke, at man behøver at være enige om, hvilke forpligtelser ansvarlige voksne har.

4. Fra hjem til hjem

Jeg læste et godt råd om, hvad man kunne gøre for at hjælpe de helt små børn med at huske, hvornår de var hvor: Forældrene gjorde ganske enkelt det, at når mor skulle hente barnet fik barnet en rød madkasse med i børnehaven, og når far skulle hente, var madkassen blå. På den kunne både børn og pædagoger følge med i, hvem barnet skulle hentes hos.

Et godt tip er også, at man lige frisker de overordnede hus-regler op sammen over en kop te og en banan, når børnene kommer hjem til en.

5. Bedsteforældredag

I børnehaven var der bedsteforældredag en gang om året. Den tradition er en god og hyggelig tradition at videreføre i børnenes to hjem. På den måde får bedsteforældrene lejlighed til at se barnets værelse i begge hjem, og både børn og bedsteforældre elsker det. Også selvom de er både 10 og 14 år!

I Berlingske tidende var der 7 råd – og de så lidt anderledes ud. Du kan læse rådene  her

Kommentarer
Tilknyt en kommentar  
  •  
  •  

Facebook

Fokus

Fokuser på det, der virker!

Fokus

Hvis du er ligesom mig (og så mange andre), bliver du en anelse skræmt af den meget negative omtale af skilsmissefamilier. Her kan du læse artikler om, hvad der virker - helt uden fordømmelse.

 › Læs mere Jeg skal skilles