Business as usual

Inspireret af Isolina Riccis bog ”Moms House, Dads House”, er her en tjekliste for, hvordan du og din med-forælder kan snakke sammen i de perioder, I fx er følelsesmæssigt klemte af den ene eller anden årsag. En god start er selvfølgelig, at man har målet for øje og forbliver neutral.

Af: 2hjem.dk
 

Tag dig ikke af sladder: I ved, hvordan hønsene i H.C.Andersens hønsegård kom galt af sted: det startede med en fjer og blev til 5 høns. Derfor er en af de vigtige pejlemærker, at hvis har man kun har hørt det fra tredjepart, ved man det reelt ikke.

Forbered dig selv følelsesmæssigt: Det er forventeligt, at samtaler om familieforandringer kan være svære at håndtere følelsesmæssigt. Det kan være en god ide at fokusere på at bevare den forretningsmæssige tilgang og give sig god tid.

Vær direkte: Vær så sikker, som du kan på, hvad dit mål er for samtalen, og skriv det gerne ned. Det giver dig en mulighed for at være direkte med dine ønsker / dit formål med samtalen.

Forbered dig: Det vigtigste at forberede sig på er, at man ikke får det svar, man ønsker. Det betyder ikke nødvendigvis, at du ikke kan nå dit mål med samtalen, blot at du ikke får det på den måde, du havde forestillet dig. Spørg ind til den andens svar, og sig evt., at du vil vende tilbage senere, når du har haft tid til at tænke over de evt. indvendinger / svar.

Vær specifik og kortfattet: Når det er svært, er det fint at være kortfattet og specifik, så kontakten ikke varer så længe. Selvom det kan føles mærkeligt, er det langt bedre, at tingene er lidt akave, end at de bliver til åbne konflikter.

Tidspunkt. Vær opmærksom på, hvornår og hvor du henvender dig: Hvis I ikke har en aftale om, hvornår og hvordan I kan henvende jer til hinanden, så gør det inden for ”office hours”. Dvs. lad være med at ringe kl. 22.00, hvis det kan undgås. Og ring heller ikke på arbejdet, hvis du mener, det er noget, der kan sætte den anden følelsesmæssig ud af balance.

Få bekræftelse: Få bekræftelse på, at sådan som du har opfattet jeres aftale eller diskussion, har den anden også opfattet det. Det giver ro i sindet og sikkerhed for, at I står på samme grund.

Du kan du evt. få bekræftelse ved at skrive det ind i den kontaktbog der er tilknyttet 2hjem.dk, så kommer I ikke i tvivl. (registrer dig her og få adgang til kontaktbogen).Man kan fx skrive noget à la: ”Er du enig med mig i, at… / Er det rigtig forstået, at … og så kan du naturligvis bede om bekræftelse på dette.

Isolina Riccis bog, Moms House Dads House, kan du bladre lidt i her.

Kommentarer
Tilknyt en kommentar  
  •  
  •  

Facebook

Fokus

Fokuser på det, der virker!

Fokus

Hvis du er ligesom mig (og så mange andre), bliver du en anelse skræmt af den meget negative omtale af skilsmissefamilier. Her kan du læse artikler om, hvad der virker - helt uden fordømmelse.

 › Læs mere Jeg skal skilles