Råd fra Børns Vilkårs

Vi ved, at Børns Vilkår kun er på børnenes side. De ånder og lever for børns trivsel, og derfor er det dejligt, de også vil hjælpe os, når vi har lidt svært ved at se, hvilken vej der er bedst for dem.

Af: 2hjem.dk
 

Souschef Bente Boserup og journalist Anna Lousie Stevnhøj fra Børns Vilkår har sammen skrevet en bog, der er godt at blive klog på, når man skal skilles eller er i tvivl om, hvordan det egentlig går med ens 2-hjems-barn.

Bogen hedder ”Skilsmissefamilien". Den kan købes i ” Børns Vilkårs webshop

Indledningsvis skriver de, at ”I kan som forældre gøre meget for at hjælpe og støtte jeres børn og for at give dem et godt liv, som skilsmissebørn. Det er derfor, vi har skrevet dette hæfte. Håbet er, at mange forældre kan finde redskaber og inspiration, så de undgår bare nogle af de mange faldgrupper, der er i forhold til børnene, når man går fra hinanden.”

Bogen giver råd både i forhold til, hvilke behov børnene har i forskellige aldersgrupper, hvordan man definerer en god samværsordning / bopælsordning og om livet generelt som skilsmissefamilie.

Det er værd at lægge mærke til, som der står at:

”Mange børn er meget belastede af, at de skal huske mere end andre børn. De skal holde styr på, hvilke dage de skal være hos den ene eller den anden forælder, især når de laver aftaler med andre børn, de skal huske at få deres ting med fra sted til sted – og mest belastende at af alt skal de ofte huske at bringe besked fra denne ene forælder til den anden om forældremøder, fødselsdage osv. Alt dette er en langt større stressfaktor for barnet, end mange forældre forestiller sig.”

De online redskaber, der ligger på 2hjem.dk, er netop udviklet til at aflaste børnene – og familien som helhed, også i det lange løb. I kan se oversigten over redskaberne og registrere jer her.

 

Kommentarer
Tilknyt en kommentar  
  •  
  •  

Facebook

Fokus

Fokuser på det, der virker!

Fokus

Hvis du er ligesom mig (og så mange andre), bliver du en anelse skræmt af den meget negative omtale af skilsmissefamilier. Her kan du læse artikler om, hvad der virker - helt uden fordømmelse.

 › Læs mere Jeg skal skilles