Samarbejde tur/retur - når det er svært at samarbejde

Det er ikke altid lige sjovt, det man får at vide af sin eksmand, når han tager bladet for munden. Til gengæld er det lærerrigt!

Af: Eva Maria Knudsen
 

Hvad min eks lærte mig
Jeg har lige skrevet en guide om, hvad man gør, når samarbejdet mellem med-forældre fungerer dårligt. Og hvad er mere nærliggende end at gå til kilden? Jeg tog mig altså en længere snak med min egen eksmand, mine børns far altså min medforælder. Gennem snart ni år har vi haft et godt såvel som dårligt – men fungerende – samarbejde som deleforældre. Jeg bad ham fortælle mig (og dig), hvad han mente, det vigtigste for at komme gennem samarbejdskriser.

Jeg kunne ikke lade være med at grine, da jeg hørte hans første råd: “Sov på det, inden du ringer og brokker dig til eks’en.” Eks’en var jo mig, og grunden til, at jeg grinede, var, at jeg godt kendte det trick. Jeg troede bare ikke, jeg var så irriterende, at han var nødt til at sove på det. Men han havde åbenbart også behov for at bruge natten til at køle af. Det var virkelig en øjenåbner for mig, måske bliver det det også for dig!

Hav praktikken er i orden

Et andet svar, han gav, var ikke overraskende: ”Brug børnekalenderen og kontaktbogen i stedet for at ringe til hinanden i tide og utide.” Vi bruger selvfølgelig 2hjem.dks kalender og kontaktbog til at skrive børnenes aftaler og vigtig info op i. Det giver stor tryghed, at vi har redskaberne til at få børnenes hverdag til at forløbe nogenlunde gnidningsfrit især i de perioder, hvor vi ikke har lyst til at tale så meget sammen. Samarbejdet om børnene skal jo fungere alligevel.

Keep on going!
Det sidste svar, jeg fik fra ham, var det bedste. Det var vigtigt for ham, at vi begge følte, det var ok, at vi ikke var verdensmestre til at samarbejde hele tiden. Uden at vi egentlig havde talt om det, mente han, at vores fælles forståelse var, at vi begge gør det bedste, vi kan. Det er ikke altid godt nok, og derfor bliver vi ved med at øve os.

Resten af e- guiden giver dig praktiske "hands on" tips til, hvad du gør når samarbejdet kører af sporet. Du får den som ekstra bonus (værdi 187 kr.) som betalende medlem på 2hjem.dk

Held og lykket med samarbejdet!

Kommentarer
Regina | 28.06.2011

Good point. I hadn't thuoght about it quite that way. :)

Tilknyt en kommentar  
  •  
  •  

Facebook

Fokus

Fokuser på det, der virker!

Fokus

Hvis du er ligesom mig (og så mange andre), bliver du en anelse skræmt af den meget negative omtale af skilsmissefamilier. Her kan du læse artikler om, hvad der virker - helt uden fordømmelse.

 › Læs mere Jeg skal skilles