Først bliver det bedre - så bliver det rigtig godt!

Ferien er slut, og måske er du en af dem, der har brugt din ferie til at finde ud af, at ægteskabet er slut.

Af: Eva Maria Knudsen
 

Det kan være tungt at komme til den erkendelse at ægteskabet er slut, for så er du jo ikke kun nødt til at ændre dit eget liv, men også dine børns. Og det kan virke fuldstændig uoverskueligt.

For tiden følger jeg med i en svensk tv-serie, der hedder ”Vore venners liv” En feelgood / feelbad tv-serie, der handler om venskabet mellem 4 mænd. De står brystkasse mod brystkasse, mens de går gennem livets op- og ned-ture. En af vennerne – Pontus hedder han, bliver skilt – altså i tv-serien. Det gode ved tv-serien er, at den sætter livet ind en overskuelig ramme og giver et troværdigt billede af, hvordan vores egne kriser og udvikling ville se ud på tv, og det gør dem nemme at forholde sig til.

I løbet af de 10 gange, serien varer, ser vi, hvordan Pontus bliver skilt, går i parterapi, finder en ny bolig og – får en ny kæreste (faktisk en han er chef for sin nye kæreste, så det går jo nok ikke helt godt). Vi ser også, hvordan hans forhold til den 10-årige datter udvikler sig. Nogle gange er det super godt og andre gange helt skævt. I sidste afsnit fx, bad hans datter - som han har ca. ½-delen af tiden - om at måtte blive hos moderen, da han kom og hentede hende. I en anden situation fortæller han sine venner, hvor svært han synes, det nogle gange er, når hans datter er hjemme hos ham. Han føler sig usikker, kluntet og forkert og ved faktisk ikke helt, hvad han skal stille op med hende. Begge situationer gav mig lyst til at forsvinde ind i tv’et, tage om ham (han er også ganske pæn!) og love, at det ikke alene bliver bedre, men faktisk også rigtig godt.

Hvornår bliver det bedre?

Tja - det kommer jo an på så meget. Men jeg tror, det hurtigere bliver bedre, så snart man ikke er bange for sit nye liv. I vores ven Pontus’ tilfælde bliver det forhåbentlig bedre på torsdag kl. 22.00, hvor 8. afsnit af serien bliver sendt på DR1. Men det er helt sikkert, at så længe han vælger at være sammen med sin datter, skal det nok blive bedre. Det er ikke altid nemt, men bedre skal det nok blive.

--------------------
Nå, ja og rigtig godt – det bliver det den dag, DU vågner op og indser, at du ikke bliver nogen dårligere forælder, fordi du er skilt. Men det kan være, du får nogle andre udfordringer, end du er vant til.

"Vore venners liv: "DR1 Torsdage kl. 22.00

Kommentarer
Tilknyt en kommentar  
  •  
  •  

Facebook

Fokus

Fokuser på det, der virker!

Fokus

Hvis du er ligesom mig (og så mange andre), bliver du en anelse skræmt af den meget negative omtale af skilsmissefamilier. Her kan du læse artikler om, hvad der virker - helt uden fordømmelse.

 › Læs mere Jeg skal skilles