Al ting til hver en tid!

Årets første blog-indlæg er skrevet af vores nye samarbejdspartnere - Foraeldresamarbejde.dk. De svarer bl.a. på, hvorfor det er SÅ vigtigt, at vi husker alle tingene, når børnene skal skifte hjem.

Af: A. Skov-Hansen, J. Andersen, Cand.pæd.
 

Hvor er yndlingsbamse som kom med hjem til far? Hvor er huen og handskerne som var med hjem til mor? Nogle gange er netop de ting, der bliver bragt mellem mors hjem og fars hjem med til at skabe sammenhæng og tryghed i hverdagen for vores børn.

Når de små ting bliver store

Skilte forældre glemmer ofte, at der er ting som følger barnet frem og tilbage mellem barnets to hjem barnet. Det er "små" ting, men de kan komme til at fylde meget i forældrenes samarbejde, der måske i forvejen ikke altid er ukompliceret. Det er et irritationsmoment som kan eskalere konflikter, der allerede ligger og ulmer. Og hvorfor kan det være så svært at huske, at der er ting, der skal følge barnet frem og tilbage? Det er jo ikke bevidst, at man glemmer, men i sidste ende går det ud over barnet.

Børn er sensitive og de mærker hurtigt irritationen fra far eller mor, når de opdager, at der mangler noget som skulle have været med. I nogle tilfælde oplever man, at børn ikke ønsker, at få deres Nintendo eller andre ting med frem og tilbage blot for at undgå at mærke irritationen fra deres forældre, hvis den anden glemmer at returnere det. Børn kan også selv føle sig ansvarlige for at skulle huske på alle de ting, mor eller far gerne vil have med tilbage.

1 eller 2 Nintendoer?

Nogen forældre løser måske dette problem ved at det mor køber, bliver hos mor, og det far køber bliver hos far.Der er imidlertid nogle forældre, der ikke har mulighed for en sådan dobbeltordning på grund af økonomien. Man kan også spørge sig selv om det er i orden, at barnet netop skal have to Nintendoer - et i hvert hjem og med tilsvarende spil til. Skal man så også have tre sæt regntøj til sit barn? Et sæt i hvert hjem og et i skolen eller institutionen. Dette kan synes unødvendigt materialistisk og måske heller ikke helt løsningen. Tingene kan i nogle tilfælde være det eneste, der giver børnene sammenhæng mellem deres to forskellige hjem, der kan være meget forskellige. De kan derfor være med til at skabe tryghed for barnet på tværs af de to hjem.

Bliv bedre til at huske for børnene!

Vi som forældre burde kunne øve os på at huske, hvor vigtigt det er for børnene, at de har nogle ting, som de bare gerne vil have med frem og tilbage. Hvis vi som forældre husker, hvor vigtigt det er for os at have nogle særlige ting med, når vi skal på ferie, for ikke at tale om vores mobiltelefon, der følger os frem og tilbage fra arbejde og venner, ved vi også vide, at det er vigtigt for vores børn at have nogle ting med frem og tilbage mellem de to hjem de har - uden at det skal skabe konflikter eller irritationer for den ene eller begge forældre. Man hvad kan vi gøre? For de forældre som ved med sig selv, at de ikke kan øve sig på at huske, er det en god idé at bruge kontaktbogen som ligger her på 2hjem.dk som en reminder for de få ting, der skal følge barnet frem og tilbage. Det vil kunne forebygge unødige konflikter og negativitet.

For andre vil det måske være nok at læse dette lille indlæg og forestille sig, hvordan det vil være at have fri adgang til sin mobiltelefon resten af ugen, men at undvære den hele næste uge. Prøv - og prøv så at huske.

Anne Skov-Hansen og Janne Andersen
Cand.pæd. i pædagogisk psykologi
www.foraeldresamarbejde.dk

Kommentarer
Snowy | 07.01.2012

Smart thinking - a clever way of lokonig at it.

Tilknyt en kommentar  
  •  
  •  

Facebook

Fokus

Fokuser på det, der virker!

Fokus

Hvis du er ligesom mig (og så mange andre), bliver du en anelse skræmt af den meget negative omtale af skilsmissefamilier. Her kan du læse artikler om, hvad der virker - helt uden fordømmelse.

 › Læs mere Jeg skal skilles